Vad blev det?

Det första projektet jag startade med (faktiskt redan första helgen tillbaka i Norrköping efter julledigheten i Värmland) var faktiskt något min kära J bad mig sy. Han hade fastnat för idén när vi besökt lilla familjen Florell. Vi tog då en mysig promenad till den härliga tygaffären Tusensköna här i Norrköping och valde tyg ihop. Det här fastnade vi för och farmors gamla maskin åkte fram illa kvickt! Nu var systugan igång på riktigt! :D 
 
Men... vad blev det?
 
 
Jo.. ett babynest!!! :D
 
 
 
Här hoppas vi att den lille ska trivas bra sen bland alla monster! :)
 
Mönster och beskrivning hittade jag på http://junimamma.blogspot.se/
Jättekul att sy!!
 
KRAM!

Packa pappas kappsäck!

Det allra senaste projektet, som jag pysslat med hela veckan, är äntligen klart!! Fick idén att jag ville göra en egen variant av skötväska. Letade massa inspiration på nätet, men när jag inte hittade några tydliga, specifika mönster bestämde jag mig för att ta inspiration från olika ställen och skapa något eget med alla godbitarna. Russinen ur kakan ni vet! :)
 
Här är i alla fall resultatet. Grymt roligt har det varit!!
 
Baksidan av väskan
 
Detalj på baksidan
 
Väskan helt uppknäppt, full skötbäddslängd
 
Detalj sidan, mobilfack.
 
 
Tygerna jag använt är enbart tyger jag hade hemma redan, vilket var extra roligt. Basen är en gammal brun ikea-gardin som joakim egentligen tyckte att vi skulle slänga i flytten. Tur att jag hamstrar lite. ;) Tyget till fickorna inuti, det blå kantbandet och knapparna är från farmor (som för övrigt var mästare på att hamstra!! Det ligger alltså i generna, så jag kan inte rå för det! ;)) Skötbädden är vadderad med vadd på metervara som jag hade över från ett annat projekt och sedan är det plastad frotté från Ikea som blir lätt att torka av. Lapptäckstyget, köpt i Söderköping, på utsidan väskans lock och som lock på mobilfickan hade jag kvar från lapptäcket jag sytt.
 
KRAM!
 
 
 
 

It's alive!!!!

Tänkte att jag skulle ta och återuppliva den här bloggen.
Det är inte så att det varit för lite pysslande i mitt liv, kreativiteten flödar, men jag har inte haft motivation att lägga upp det här. Nu tänkte jag att det skulle bli ändring på den saken!
 
Nu när jag i januari jobbar halvtid och går i väntans tider (ujj så jag väntar!!) så har jag ju all tid i världen att lägga upp lite pysselinspiration här. För pyssel är det som fyller mina dagar just nu. Ständigt nya idéer och projekt och jag blir så fast i dem att jag glömmer både tid och rum.
 
Farmors gamla symaskin har blivit min nya bästa vän och vi har mycket kul ihop vill jag lova! Under januari är det nog inte många tillfällen den inte stått framme på soffbordet.  :)
 
Här är ett av de första projekten jag gav mig på. Ett lapptäcke till spjälsängen (som just monterats upp i väntan på miraklet som ska sova där så småningom). Det var inte speciellt svårt att sy. Valde tre tyger jag gillade och sedan använde jag vitt lakanstyg (arvegods) till baksidan. Spetsarna är arvegods från farmor och de förgyllde täcket tycker jag!
 
 
 
Fler pyssel dyker upp inom kort!! :)
 
KRAM!
 
 

PysselFisen

En liten blogg om en liten pysseltjej!

RSS 2.0